دو سال است گام اول بودجهریزی عملیاتی، تنظیم بودجه ۴ دستگاه بر این مبناست اما این هدف دوساله که اساس گام اول بودجهریزی عملیاتی تعریف شده است، همچنان در همان مرحله باقی مانده است.
18 شهریور ماه نشست توجیهی استقرار بودجهریزی بر مبنای عملکرد در معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی یا سازمان مدیریت و برنامهریزی برگزار شد و در آن جلسه محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و معاون برنامهریزی، کردبچه مشاور معاون برنامهریزی و عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران ضمن آسیبشناسی ساختار بودجهنویسی بر تحقق بودجهریزی عملیاتی تاکید کردند.به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بودجهریزی عملیاتی سالهای سال است که در ماههای قبل و بعد از تصویب بودجه از آن سخن به میان میآید و مزایای فراوان آن گوشزد میشود ولی تاکنون گامهای موثری برای اجرایی شدنش برداشته نشده است.
کردبچه با اشاره به آغاز تدوین بودجه سال 94 بر مبنای بودجهریزی عملیاتی از ابتدای سال جاری افزود: با حضور بهترین نخبگان این کار شروع شده و 8 کارگروه موظف به برنامهریزی و تدوین بودجه عملیاتی شدند. کارگروههای اصلاح فرآیندها، نظام مدیریت عملکرد، نظام هزینهیابی و نظام حسابداری از جمله کارگروههای تشکیل شده در این حوزه هستند.
وی با بیان اینکه همه کارگروهها، دستورالعملهای مربوطه را تهیه کردهاند، تصریح کرد: فرآیند پیشبینی شده برای استقرار بودجهریزی بر مبنای عملکرد به گونهای است که ابتدا از تهیه برنامه سالانه شروع و با استفاده از اسناد بالادستی بودجهریزی عملیاتی در مرحله تدوین قرار میگیرد.
کردبچه گفت: دستورالعمل نظام هزینهیابی تدوین شده و امسال در قالب بخشنامه بودجه 2 دستورالعمل ابلاغ میشود که یکی مربوط به برنامه سالانه و دیگری نظام هزینهیابی است.
مشاور نوبخت سپس خبر داد: بر اساس برنامهریزیها، 4 دستگاه وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و ثبت احوال موظف به ارائه هزینه تمام شده خدمات خود شدند اما در نهایت 26 دستگاه هزینه عملکرد خود را ارائه کردند که فراتر از انتظارات ما بود.